top of page
  • Εικόνα συγγραφέαkilikeion

Συνταγή για Chocolate fudge cake.

Έγινε ενημέρωση: 8 Μαΐ

Αυτό το κέικ είναι πραγματικά υγρό, μαλακό και απόλυτα σοκολατένιο. το ακόμη καλύτερο είναι οτι γίνεται χωρίς μίξερ και συστήνω να διπλασιάσετε τις ποσότητες για να γίνει ένα μεγάλο κέικ.

*Μου έχει αρέσει πολύ και για muffin στις ποσότητες που δίνω παρακάτω.
Η φόρμα για κέικ που χρησιμοποιήθηκε είναι της Nordicware.

Συνταγή για Κέικ σοκολάτας, Συνταγές για κέικ


Συνταγή για Chocolate fudge cake

Όπως πάντα, αν ψάχνεις συνταγές για κέικ εδώ είναι το σπίτι τους!


Υλικά:

  • 227 γρ καφέ εσπρέσσο* (όχι σκόνη-2 διπλά εσπρέσσο ή 2 αμερικάνο)

  • 227 γρ ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

  • 64 γρ κακάο χωρίς ζάχαρη

  • 397 γρ κρυσταλλική ζάχαρη

  • 3/4κγ μπέικιν πάουντερ

  • 1/4 κγ μαγειρική σόδα

  • 3/4 κγ αλάτι

  • 240 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 2 κγ καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

  • 113 γρ γιαούρτι, κατά προτίμηση πλήρες σε λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου


*Συνιστούμε ανεπιφύλακτα τη χρήση καφέ σε αυτή τη συνταγή Chocolate fudge cake. Ενισχύει τη γεύση σοκολάτας ωστόσο, μπορείτε να αντικαταστήσετε τον καφέ με νερό, χυμό ή ακόμα και μπύρα, αν θέλετε. Εμείς φτιάξαμε 2 americano για να έχουμε 227 γρ καφέ.

Για την ganache μαύρης σοκολάτας

  • 113 γρ bitter σοκολάτα ψιλοκομμένη.

  • 57 γρ παχύρρευστη κρέμα ή σαντιγί.


Συνταγή για Κέικ σοκολάτας, Συνταγές για κέικ


Συνταγή:


Για το κέικ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175° C, στον αέρα.

  2. Τοποθετήστε τον καφέ, το βούτυρο και το κακάο σε μια μικρή κατσαρόλα ή ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.

  3. Όσο κρυώνει η σοκολάτα, βάζετε τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και το αλεύρι σε ένα μπολ ανακατεύοντας να ενωθούν.

  4. Ρίχνουμε το κρύο μείγμα σοκολάτας στο μπολ με τα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ανακατεύουμε καλά

  5. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί τη βανίλια, τα αυγά και το γιαούρτι. Ρίχνουμε το μίγμα στο κουρκούτι σοκολάτας και ομογενοποιούμε.

  6. Ετοιμάζουμε καλά μια φόρμα Bundt 10 cups. Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε το κέικ για 50 έως 55 λεπτά , μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα. Ξεκινήστε τον έλεγχο σε περίπου 40 λεπτά.

  7. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, περιμένουμε 20 λεπτά ή μέχρι να μην ζεματάει το σκεύος και αναποδογυρίζουμε το ταψί σε μια σχάρα ψύξης. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το γλάσο.

Για τη ganache:

  1. Συνδυάστε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων ή σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνουμε μέχρι η κρέμα να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες γύρω από τις άκρες.

  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίξτε με κουτάλι το γλάσο πάνω από το κέικ, αφήνοντάς το να στάξει από τις πλευρές.

Αποθηκεύστε το κέικ που περίσσεψε σε θερμοκρασία δωματίου, καλά τυλιγμένο, για αρκετές ημέρες. Καταψύξτε για μεγαλύτερη αποθήκευση.

Αυτή η Συνταγή για Chocolate fudge cake θα σας μέινει αξέχαστη.


Συνταγή για Κέικ σοκολάτας, Συνταγές για κέικ


Καλή επιτυχία!


TIP

**Άλειψε την φόρμα σου με βούτυρο, ή σπρέι λαδιού και μετά ράντισε την με τριμμένη φρυγανιά του εμπορίου. Θα δεις πόσο εύκολα ξεφορμάρεται και το πιο δύσκολο σχέδιο, ενώ θα εντυπωσιαστείς με την καθαρότητα του κέικ.

....αγαπάμε να σε φροντίζουμε !






1.095 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

コメント


Loyalty Points

bottom of page