top of page
Εικόνα συγγραφέαkilikeio chat

Υγιεινό Κέικ με Μέλι και Μήλα

Αυτή η συνταγή για υγιεινό κέικ με μήλα και μέλι είναι η απόλυτη γευστική απόλαυση για τις φθινοπωρινές μέρες που διανύουμε. Όταν ο αέρας έξω αρχίζει να γίνεται πιο δροσερός και τα φύλλα παίρνουν χρυσαφένιες και κόκκινες αποχρώσεις, το σπίτι γεμίζει με την ζεστή και ανακουφιστική μυρωδιά του ψημένου κέικ. Είναι η εποχή που τα μήλα βρίσκονται στα καλύτερά τους, ζουμερά και αρωματικά, έτοιμα να δώσουν σε κάθε μπουκιά του κέικ την απόλυτη γεύση του φθινοπώρου. Μια συνταγή που μοιράζεται μαζί μας η αγαπημένη Anna Maria Barouh, βρείτε την online.



Υγιεινό Κέικ με Μέλι και Μήλα


Αυτό το κέικ είναι απλά απίστευτο! Όχι μόνο είναι υπέροχα νόστιμο, αλλά αποτελεί και την ιδανική υγιεινή επιλογή για εσάς και την οικογένειά σας! Με μειωμένη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και γλυκαμένο με μέλι, αυτό το κέικ συνδυάζει μοναδικά τη γλυκιά φυσική γεύση του μελιού με τη φρεσκάδα των μηλών και των μπαχαρικών! Και μην ξεχνάμε, το μέλι προσφέρει ενέργεια στον οργανισμό σας με έναν ήπιο τρόπο, ενώ ταυτόχρονα είναι γεμάτο από αντιοξειδωτικά και άλλες θρεπτικές ουσίες! Αυτό το Υγιεινό Κέικ με Μέλι και Μήλα είναι απλά η τέλεια επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν κάτι γλυκό αλλά και ισορροπημένο διατροφικά!

Υλικά:


  • 2 αυγά

  • 200 γρ. μέλι

  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη

  • 1 κ.γ. βανίλια Nielsen&Massey

  • 190 ml. καλαμποκέλαιο

  • 330 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1/2 κ.γ. αλάτι

  • 1 κ.σ. κανέλα

  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 100 γρ. καρύδια (χοντροκομμένα)

  • 3-4 κόκκινα μήλα (κομμένα σε κυβάκια)


Για το γλάσο:

  • 20 γρ. μέλι







Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία Υλικών
    Ξεκινήστε ξεφλουδίζοντας τα μήλα και κόβοντάς τα σε μικρά κυβάκια. Φανταστείτε τα ζουμερά κομμάτια μήλου να ενσωματώνονται σε κάθε μπουκιά, δίνοντας μια αναπάντεχη γλύκα και φρεσκάδα στο κέικ σας. Αν θέλετε, ρίξτε λίγες σταγόνες λεμονιού στα μήλα για να μην μαυρίσουν.
  2. Χτύπημα Υγρών Συστατικών
    Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το μέλι, την καστανή ζάχαρη και τη βανίλια. Το μέλι, με τη βαθιά του γλυκύτητα, δίνει σε αυτό το κέικ έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν θα βρείτε σε συνταγές με απλή ζάχαρη. Το άρωμά του αναμιγνύεται αρμονικά με την κανέλα και το μοσχοκάρυδο, δημιουργώντας μια αίσθηση σπιτικής θαλπωρής.
  3. Προσθήκη Λαδιού
    Προσθέστε το καλαμποκέλαιο και ανακατέψτε καλά, μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές και λείο. Το λάδι θα προσδώσει υγρασία στο κέικ, κάνοντάς το αφράτο και μαλακό, ιδανικό για ένα ζεστό φθινοπωρινό απόγευμα.
  4. Ξηρά Υλικά
    Αναμείξτε το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το μπέικιν πάουντερ και προσθέστε τα σταδιακά στο μπολ με τα υγρά υλικά. Καθώς τα ανακατεύετε, φανταστείτε τη ζύμη να γεμίζει με την αρωματική ζεστασιά της κανέλας και του μοσχοκάρυδου, θυμίζοντας εικόνες από δάση γεμάτα με πεσμένα φύλλα και το άρωμα της γης.
  5. Προσθήκη Μήλων και Καρυδιών
    Ρίξτε τα μήλα και τα καρύδια στο μείγμα και ανακατέψτε απαλά. Κάθε κομμάτι μήλου θα δώσει μια δόση γλύκας, ενώ τα καρύδια θα προσθέσουν μια τραγανή υφή που θα εκπλήξει ευχάριστα τον ουρανίσκο σας.
  6. Προετοιμασία Φόρμας
    Βουτυρώστε καλά μια φόρμα κέικ και ρίξτε μέσα το μείγμα. Η μορφή της φόρμας και το μέγεθος που θα επιλέξετε μπορεί να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, κάνοντας το κέικ σας να φαίνεται ακόμα πιο λαχταριστό.
  7. Ψήσιμο
    Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και ψήστε για 45-55 λεπτά. Η μυρωδιά της κανέλας και του μελιού που θα αρχίσει να γεμίζει το σπίτι θα σας δώσει μια γεύση του πόσο υπέροχο θα είναι το αποτέλεσμα. Το κέικ θα βγει χρυσαφένιο και αφράτο.
  8. Ξεφορμάρισμα και Σερβίρισμα
    Αφήστε το κέικ να κρυώσει για 15-20 λεπτά πριν το ξεφορμάρετε. Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή να το πασπαλίσετε με λίγη άχνη ζάχαρη για μια επιπλέον πινελιά γλυκύτητας.

Προετοιμασία Γλάσου
Χτυπάμε στο μίξερ για 1 λεπτό τα 200γρ. μέλι και το περιχύνουμε πάνω σε κρύο κέικ.Το Υγιεινό Κέικ με Μέλι και Μήλα είναι έτοιμο!


****Αυτά! Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!****




Υγιεινό Κέικ με Μέλι και Μήλα
 
Tip


Οι φόρμες για κέικ Nordicware ξεφορμάρονται εύκολα και καθαρίζονται απλά αν έχετε προετοιμάσει σωστά το σκεύος. Σας προτείνουμε για την προετοιμασία να χρησιμοποιήσετε το αντικολλητικό σπρέι, και εφόσον επιθυμείτε να πασπαλίσετε με ελάχιστο αλεύρι ή φρυγανιά.

Σημαντικό στο γλυκό κέικ ειδικά, να αφήσετε την φόρμα να κρυώσει 15 λεπτά πριν αναποδογυρίσετε. Θα δείτε πως το κέικ έχει ξεκολλήσει απο τα τοιχώματα ήδη.





Ιδανικό για το Σχολείο ή το Πρωινό
Αυτό το κέικ είναι επίσης μια εξαιρετική ιδέα για πρωινό! Με την ελαφριά του γλύκα, τη μειωμένη κατανάλωση ζάχαρης χάρη στο μέλι και τη θρεπτική δύναμη των καρυδιών και των μήλων, αποτελεί ένα υγιεινό σνακ για να το πάρετε μαζί στο σχολείο ή τη δουλειά. Φανταστείτε τα παιδιά σας να ανοίγουν το κουτί τους στο διάλειμμα και να βρίσκουν αυτό το σπιτικό κέικ. Είναι βέβαιο ότι θα το αγαπήσουν και θα τους δώσει την απαραίτητη ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας!
Απολαύστε το με μια κούπα ζεστό τσάι ή καφέ και ζήστε την απόλυτη εμπειρία του φθινοπώρου στο σπίτι σας.


!ΤΑ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΚΕΙΚ ΕΧΟΥΝ ΣΧΗΜΑΤΑ!





 

229 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


Loyalty Points

bottom of page